versuri   muzica      youtube1    youtube2    contact  eminescu  despre mine  facebook 


Buna ziua. Ma numesc Teodor Munteanu si sunt cantautor de muzica pt copii. Cant dar si compun muzica pt copii. Cel mai cunoscut cantec compus de mine este Ursuletii s-au trezit, buna dimineata, care are deja vreo 18 milioane de vizualizari pe youtube. De 17 ani fac spectacole muzicale pt copii in scoli si gradinite. Daca doriti un spectacol muzical (chiar si pe perioada verii) ma puteti contacta la tel.0742770244.
 • oferta cd-uri 2018

  miercuri, 15 octombrie 2014

  Era mai bine pe vremea lui Ceausescu?

   Multa lume (isi) pune astazi aceasta intrebare si de aceea m-am gandit sa incerc si eu un raspuns. As putea zice ca intrebarea este inutila. E ca si cum ai intreba: era mai bine pe vremea lui Burebista sau Vlad Tepes? Adica vremea lui Ceausescu ar trebui privita ca o etapa din trecutul nostru iar noi acum traim prezentul. In fine! Si totusi oamenii nu o duc asa de bine si de aceea sunt cuprinsi de nostalgii si il regreta pe "geniul din Scornicesti". Da! Era mai bine(doar din anumite puncte de vedere) in anii 70 cand nivelul de trai era multumitor. Dar ce te faci cu anii 80? Pe acestia nu ii punem la socoteala? Anii 80 au fost ani de foamete si frig pt ca sistemul comunist (in Europa de est cel putin) nu mai mergea. Era in declin. Deci raspunsul este categoric :NU. Daca ar fi fost bine nu l-am fi inlaturat pe dictator. Dar am fost otraviti. Otraviti de minciunile ridicole pe care erai obligat sa le auzi si sa le rostesti.
    Daca am scapat de Ceausescu nu ni se datoreaza in totalitate noua romanilor. Startul schimbarii l-a dat Gorbaciov cu petrestroika (restructurare) si glasnosti (transparenta). Apoi caderea zidului Berlinului in noiembrie 1989. Dupa asta toate tarile comuniste din estul Europei au trecut la democratie. Cum naiba sa mai pastrezi ceva vechi si putred cand lumea se reinnoia? Asa ca am daramat dictatura si bine am facut. E adevarat ca au fost si unele parti bune in perioada ceausista( mai multe locuri de munca, apartamente date moca etc) dar nu am fi putut continua sa pupam in fund un dictator pt asta.Vantul schimbarii era prea puternic(atunci au lansat Scorpions, Wind of change). Prin revolutia din 89 am aratat ca suntem o natiune care are coloana vertebrala .Insa ce a urmat revolutiei decembriste nu trebuia sa se intample : jaful sistemat al economiei romanesti facut de niste tradatori de neam. De aceea oamenii azi il regreta pe Ceausescu.
   Daca imi este de ceva rusine din epoca asta post-ceausista sunt mineriadele. In rest nimic nou: in toata lumea politicenii fura si sunt corupti .Dar e adevarat ca in ultima vreme s-au mai potolit asa ca se intrevede o oarecare raza de speranta la orizont.

  3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   RăspundețiȘtergere
  3. Evident că sunt multe de spus pe această temă şi foarte multe gânduri şi-au şi îmbrăcat tonele aferente de hârtie scrisă. Un atare subiect - legat la rândul lui de alte şi alte contexte ale acelor vremuri, iată, apuse - este vast şi îşi clamează până la urmă "dreptul" de a fi dezbătut cu atitudine pe cât posibil imparţială şi mai ales pe baza unei vaste documentări. Este, de fapt, perspectiva istoricului ca om de ştiinţă. În lipsa unei astfel de atitudini vom cădea în capcanele subiectivităţii care estompează zone largi ale adevărurilor obiective. Totuşi, dacă ar fi să încerc o sinteză comparativă a celor două "epoci", de dinainte de 1989 şi de după, mi se pare relevant următorul aspect. Nicolae Ceauşescu, aşa cum era el, un dictator cu grave lipsuri în ceea ce priveşte cultura generală, şi-a stabilit nişte obiective clare pentru progresul naţiunii. Evident că distanţele de la idei la fapte se amplificau şi se tot amplificau. Totuşi dictatorul amintit a manifestat o preocupare (multă vreme sinceră) de a înfăptui aceste obiective de interes naţional. Parţial a şi realizat unele din aceste obiective, deşi este discutabilă oportunitatea lor în contextul vremurilor respective, reala rentabilitate economică a visurilor pe care el le avea. Epoca Ceauşescu a demonstrat totuşi un adevăr important. Poporul român poate face performanţă, este CAPABIL de performanţă în multe domenii de activitate DACĂ motoarele politicii trag şi ele în direcţiile respective. După 1989 motoarele politicii s-au decuplat (şi din păcate nu vremelnic) de la efortul pentru progresul naţional şi, departe de a merge în gol, s-au cuplat la efortul pentru atingerea intereselor de grup şi mai ales a celor particulare. Altfel spus, într-un limbaj neacademic, cu toate avantajele vremurilor de atunci, erau mici copii, chiar erau mici copii potenţaţii epocii ceauşiste (celebrii nomenclaturişti) faţă de îmbuibaţii postrevoluţionari (foarte mulţi neparticipând la Revoluţie ori participând ca spectatori înspăimântaţi în tabăra ceauşistă ) ce au făcut averi profitând de funcţiile politice pe care le-au dobândit încă din zorii democraţiei instalate pe sângele vărsat în 1989, funcţii politice postrevoluţionare pe care le-au dobândit, atenţie, pe baza promisiunilor făcute în faţa poporului că îl vor sluji... Aici discuţia a ajuns la o răscruce importantă, căci perspectivele nu numai că se înmulţesc, dar se şi adâncesc, deoarece profitorilor postrevoluţionari le-a fost tot mai uşor să încalce legile statului de drept în condiţiile diluării autorităţii statale, una din cauze constituind-o şi atitudinea majorităţii românilor care, iată, alcătuim acest popor (dacă se mai poate vorbi de un popor...) tot mai apatic din punct de vedere civic, tot mai divizat, tot mai dispus a ignora valorile autentice…

   RăspundețiȘtergere