vineri, 13 ianuarie 2012

Ce-i cu dragostea asta?

 Dragostea, subiect de carti, de filme si de texte puse pe muzica , desi antica , veche si de demult isi pastreaza mereu actualitatea si prospetimea fiindca este cel mai important sentiment al omului, si nu numai. Dragostea nu poate fi cunoscuta decat atunci cand o traiesti.Toata aceasta literatura scrisa in jurul acestui subiect nici nu ar trebui sa existe de vreme ce nu o prezinta decat teoretic. Practica ne omoara.Totusi  as vrea sa zic si eu ceva . Dragostea exista. Nu e o fictiune. Dar ca ea sa vina trebuie indeplinite anumite conditii. Cel ce doreste sa iubeasca nu trebuie sa-si fi consumat cartusele in zeci de mii de relatii temporale.Deci mai usor cu aventurile si cu relatiile pasagere ca nu veti mai putea iubi pe nimeni. Riscati sa tociti relatia barbat-femeie si sa o banalizati. Cu alte cuvinte, mai dure, curvele si curvarii nu vor cunoaste niciodata acest sentiment care este , mai intai de toate , de puritate morala si sufleteasca. Infidelitatea este total exclusa in interiorul iubirii .Nu impus, ci voit . Atat pt azi .Sa fiti iubiti !

2 comentarii:

  1. Minunat discurs despre iubire...si foarte adevarat!!!Ca sa iubesti cu adevarat trebuie sa gasesti un suflet cat mai curat,cat mai putin viciat de relatii pasagere.Pe un teren curat poti sadi o iubire sincera...dupa care usor poti obtine roadele.O zi plina de iubire tuturor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, în principiu ai tu dreptate, dar fii atent că NIMIC pe această lume luat singular nu valorează prea mult!!! În afară de Dumnezeu Însuşi, evident! Dragostea singură este idealul adolescentin pur, frumos, dar fără consistenţă... Consistenţa este dată de maturitate, de responsabilitate! Res-pon-sa-bi-li-ta-te! Iubirea adevărată îţi îngrădeşte multe, multe, foarte multe libertăţi în numele acestei maturităţi şi responsabilităţi! Şi asta nu este ceva rău, dar trebuie să ştii foarte bine ce vrei pentru a nu-i face să sufere pe cei apropiaţi ţie!!! De aici vine şi ideea de sacrificiu!!! Omul are opţiunea dulce a libertăţii şi vrea neapărat libertatea ca valoare supremă! Aceasta nu prea face casă bună cu dragostea!!! Oricum, dragostea este un nivel prea înalt pentru o fiinţă umană obişnuită! Ar trebui mai întâi să încerce alte valori care-i sunt mai la îndemână: RESPONSABILITATE, DREPTATE, CINSTE, PERSEVERENŢĂ, OPTIMISM!!! Dacă se descurcă zilnic cu acestea, mai târziu îşi poate pune problema iubirii! Altfel, doar se iluzionează că iubeşte! Precum un adolescent visător...

    RăspundețiȘtergere