marți, 21 aprilie 2009

Iubirea ca panaceu

S-au scris tone de carti si s-au imprimat vagoane intregi de diskuri pe marginea acestui subiect atat de vechi dar mereu nou : iubirea .Ea este motorul lumii intregi , mai importanta decat banii si poate la fel de importanta ca si sanatatea unui om . De fapt aceste doua notiuni sunt intrinseci , ele inglobandu-se una pe alta ca fara iubire sanatatea e greu de crezut ca ar exista . Sanatatea este generata si intretinuta in primul rand de forma psihica excelenta pe care ti-o creeaza iubirea .Asadar sa iubim pentru ca iubirea este un adevarat panaceu !
Exista mai multe feluri de iubire pe pamant ! Iubirea tip dragoste romantica ca rezultat al unei relatii cu un partener de sex opus , iubirea de natura , de arta , de animale , de oameni si de frumos in general . E greu sa iubesti curatenia si sa constati ca traiesti intr-un oras murdar cu oameni necivilizati care arunca gunoiul la intamplare . E greu sa iubesti natura si sa constati cand iesi la iarba verde ca cei dinaintea ta si-au lasat peste tot peturile din care s-au adapat porcii din ei si hartiile si pungile care au invelit laturile cu care s-au porcit pe acea frumoasa si nevinovata iarba . Lumea e murdara in general .Mai avem mult de munca pana cand , romanii , vor intelege ca asta e casa noastra si trebuie sa o mentinem curata !
Dar sa ne intoarcem la iubire : aceasta potiune care ne face nemuritori pentru o vreme , ca un drog care te anesteziaza de durerea constientizarii implacabilului .Iubirea exista , fericirea exista si ea ! Totul este sa o gasim la timp si sa fim noi predispusi sa o intampinam cu bratele deschise si sa o primim in sufletul nostru .Exista iubirea de natura dar trebuie sa ai timp sa observi si sa te bucuri de tot acest rai care reprezinta planeta noastra albastra .Din pacate munca extenuanta si lupta pentru subzistenta il priveaza pe om de ceea ce ar trebui sa fie o parte importanta a vietii lui : zabava in mijlocul mamei natura , aceea care ne-a dat viata si ne primeste la pieptul ei atunci cand suntem obositi si dorim sa ne intoarcem acasa .
Iubirea pentru arte , pentru muzica , pentru cartea bine scrisa , pentru cuvantul frumos care zideste trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia dintre noi ca la urma urmei pentru ce mai traim daca nu ne putem lasa furati si de frumosul abstract care nu ne aduce nici un profit material dar care ne imbogateste viata spirituala . A trai si spiritual , nu doar material si organic ar trebui sa fie o preocupare si pentru tineretul din ce in ce mai mult acaparat de celularele lor tot mai scumpe si tot mai sofisticate . Sa nu uitam ca inaintasii nostri , oameni de mare lumina , scriitorii mai mult sau mai putin clasici au creat o lume extraordinara , a cuvintelor bine scrise dar care asteapta sa fie si citite . Lecturarea unei carti este un exercitiu de iubire a frumosului dinauntru si din exteriorul nostru , un adevarat regal pe care il meritam din cand in cand , ca o rasplata a unei bune gestionari a timpului vietii noastre . Sa nu ne pierdem in banalitati cotidiene si sa mai dam Cezarului cei al Cezarului : iubirea ! Sa ne-o daruim ca un cadou ca suntem frumosi si la suflet curati ! Sa dam vietii noastre puterea leului si frumusetea cerului luate din iubire. Sa iubim frumosul ca sa putem spune in fiecare dimineata : "Astazi e o zi superba ! ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

Teodor Munteanu-autorul cantecelului Ursuletii s-au trezit, buna dimineata

Am 2 canale pe Youtube: https://www.youtube.com/user/iasievents/videos https://www.youtube.com/user/amatoridekaraoke/videos  Adresele mel...