sâmbătă, 5 martie 2011

Cantec de jale cu Bunica din Dobrovat

brovat


Iloaia Aneta din sat Rusi ,com.Dobrovat este o adevarata mina de aur pt culegatorii de folclor .
Un amanunt : de 2 saptamani " Bunica din Dobrovat " a fost ridicata la rangul de strabunica .II dorim viata lunga si poate s-o gasi cineva care
 sa-si indrepte pasii si spre aceasta regiune deosebit de frumoasa a Moldovei ca sa " valorifice"  acest tezaur de o enestimabila valoare .

Un comentariu:

  1. Se spune că aceia care se aseamănă se adună. Informaţie pe deplin adevărată! Este deosebit de interesantă această întâlnire a ta cu bunica şi din perspectiva faptului că este o discuţie sinceră, spontană, de la cantautor la cantautor. Ca să nu mai vorbim de faptul că tu însuţi ai compus muzica şi versurile unei superbe melodii intitulată Bunica. În scurtul interviu cu această bunică ce-şi aminteşte de viaţa ei grea, tu ai o anumită inocenţă a omului entuziasmat care a întâlnit un artist popular autentic. Ţi s-a terminat şi bateria, dar cine ştie? Poate că bateria se terminase mai înainte şi, printr-o sforţare lăudabilă a capului ei de ...tablă a mai prelungit clipele exact atât cât e necesar ca lumea să mai afle o ştire esenţială. Desigur, la un moment dat gluma încetează şi rămâne informaţia brută, munca ta de reporter fără patalama, dar cu implicare pasionată şi cu rezultate, iată, importante pentru patrimoniul cultural românesc!

    RăspundețiȘtergere