vineri, 1 mai 2009

Ce inseamna sa fii haios ?

Viata este de foarte multe ori aspra , dura si nedreapta parca cateodata ! De aceea ne bucura foarte tare cand avem parte de momente frumoase , vesele si distractive ! Dar ce facem noi pentru a face viata mai colorata , mai interesanta ? Foarte putin ! Tendinta generala in viata este 'sa fim seriosi ' pentru ca asa se cuvine .Dar nu credeti ca aceasta "seriozitate "(cu sau fara ghilimele ) in exces face ca viata noastra sa fie fada , monotona si banala ? Priviti numai cum se imbraca oamenii pe strada la noi in Romania ! Absolut oribil ! Toti oamenii se imbraca la fel , in acelasi stil de haine asa numite " de oras " (despre cum se imbraca oamenii in mediul rural nici nu mai vorbesc , este absolut catastrofal , acolo predominind inca , din pacate preistoria ) .Acele haine de oras nu au nimic personal , gerenalizez acum bineinteles , nu au nimic sic , sexy sau ...HAIOS .Si iata am ajuns la cuvantul cheie al acestei postari .Ce inseamna sa fii haios ? Sa spargi un pic monotonia si sa fii neobisnuit , ciudat si comic daca se poate .Adica sa binedispui pe cel care te vede sau te aude ! A fi haios nu inseamna a fi neserios ! Neserios este cineva care promite ca face un lucru si nu-l face , inseland asteptarile celorlalti din jurul lui care se bazau pe el .Neserios este sotul infidel care comite adulter .Neserios este politicianul care promite marea cu sarea in campanie electorala si te lasa apoi cu ochii in soare , aducandu-si aminte de tine ca existi , tu biet popor aflat vesnic in mizerie , abia dupa alti 4 ani sau 5 . Se poate numi neserios profesorul care intra la clasa cu o camasa rosie pe el sau cu o chitara de gat sa mai destinda un pic atmosfera super incordata din scoli ? De ce avem atat de putini comici pe micile sau marile ecrane ? Pentru ca nu se acorda suficienta atentie si acestei laturi a vietii : divertismentul , buna dispozitie , umorul . Toti oamenii in societatea noastra obosita si blazata " se lupta" pentru a fi niste bieti anonimi , pierduri in multimea " seriosilor " din tara noastra . Nu care cumva sa iesi un pic din comun ca esti indata catalogat drept un " neserios " Adolescentii prin firea lor rebela mai sparg aceste coduri plicticoase ale "oamenilor mari " .Dar ei , din pacate , sunt luati foarte putini in serios . Desi sunt la varsta marilor intrebari existentiale putini sunt pregatiti si dispusi sa le raspunda . Ei vor ramane vesnic niste neadaptati sistemului amortit si rigid in care traiesc majoritatea oamenilor .
In concluzie sa incercam sa coloram un pic viata noastra purtand haine mai colorate , caci din pacate majoritatea se imbraca in negru ,barbatii pot fi un pic mai hippy (adica sa-si lase parul lung pt ca sunt toti tunsi la fel , scurt si impersonal ) , sa nu ne fie frica sa mai spunem si cate un banc ,sa re-invatam sa radem , sa fim mai destinsi , mai veseli si mai plini de viata . Sunt sigur ca avem mare potential de a fi haiosi si distractivi de vreme ce mostenim asa un folclor de bogat , cu o muzica atat de antrenanta si frumoasa .Suntem urmasii totusi si ai lui Pacala si Tandala , Nastratin Hogea sau Creanga . Sa incurajam talentele actoricesti in comedie ! AVEM NEVOIE DE COMICI NOI caci din pacate cei vechi au cam murit intre timp ! Haideti sa fim o societate mai vesela si mai optimista , nu va strica nimanui ! Sa invatam sa zambim unul altuia ca poate asa vom facem fata mai usor vesnicei perioade dificile ecomonic prin care trecem de vreo 30 de ani incoace ! Sa auzim numai de bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

Teodor Munteanu-autorul cantecelului Ursuletii s-au trezit, buna dimineata

Am 2 canale pe Youtube: https://www.youtube.com/user/iasievents/videos https://www.youtube.com/user/amatoridekaraoke/videos  Adresele mel...