miercuri, 6 mai 2009

Ganduri...ganduri ...

Pe masura ce trece timpul , parca ajung la niste concluzii tot mai triste vis-a-vis de specia noastra umana considerata evoluata . Cu toate astea sunt inca departe de a fi un mizantrop . Scriind aici , pe acest blog , am naiva senzatie ca lucrurile se vor indrepta la un moment dat , fie-mi iertat !

Lipsa de comunicare domneste in societatea noastra umana . Cauza : fiecare se crede mai destept decat este si nu mai are nevoie de sfaturi . " Sfatul inteleptilor " , ( care nu stiu daca a existat vreodata , poate doar in filmul " Dacii ", primul film al prolificului si talentatului Sergiu Nicolaescu , scos in 1966 , cand niste barbosi hotarau ca fiul lui Decebal sa fie 'trimis zeilor ca sol sa ceara de la acestia acordul sa inceapa razboiul cu romanii cotropitori , de ce oare mai era nevoie de acel acord de vreme ce romanii erau aceia care navaleau in pasnica Dacie , se vede treaba ca birocratia functiona inca din preistorie ) , ar trebui sa exista la orice nivel pentru ca " cine nu are batrani sa si-i cumpere " . Dar probabil batranii nostri sunt considerati senili , demodati si retrograzi . Asa ca nimeni nu le mai cere sfatul .

Se spune ca intr-o casatorie nasii sunt parintii spirituali ai proaspetilor casatoriti si ei ar trebui sa medieze si sa reconcilieze eventualele conflicte intre soti . Dar ce te faci cand insisi nasii nu traiesc intr-o armonie deplina . Iti mai vine sa te duci sa le ceri sa-ti rezolve ei problemele de comunicare cand ei insisi au nevoie de acelasi lucru ?

Fiecare isi rezolva problemele cum poate , adica nu le rezolva .Le lasa asa sa treneze intr-un stand-by fara sfarsit . "Ma inteleg perfect cu sotul meu , atunci cand el ..doarme ! " Cam la modul asta se comunica la noi . Adica se doarme intens peste maldaraul de probleme . Si se mai trezesc sindicatele ca vor dreptate si vor drepturi cand societatea noastra este varza .Toate functiile cele mai inalte sunt cumparate pe bani multi si nu interesaza pe nimeni soarta tarii . Patriotismul si interesul pentru popor sunt inexistente acum . Cine a avut grija de popor raman de departe comunistii . Halal de mama lor ca ii regret acum cand suntem mancati de hiene . A fost mai bine pt popor in vremea lui Ceasca ! Asta am ajuns acum ! Sa regretam un sistem pe care l-am urat atunci cand il traiam pe propria piele ! Pentru ca eu am urat acel " comunism imputit " , asa ii spuneam pe vremea aia ! Dar acum am ajuns sa prefer comunismul imputit decat democratia inumana pe care o traim ! Ma gandesc cu nostalgie cum industria mergea oarecum , apartamente se dadeau la greu etc Si totusi ceva a fost putred ! Sistemul s-a fisurat si s-a prabusit dramatic ! Au ramas ruine , moloz si o masa mare de durere ! ca dupa un cutremur devastator ! Numai ca nu a venit nimeni sa repare cat de cat situatia ! Au aparut " jefuitorii de cadavre " , acei " looters " care apar de obicei dupa mari calamitati si fura cat pot din mormanele de ruine ! Asta au facut politicienii nostri dragi , niste hiene , adevarati necrofagi care au devorat lacom lesul sistemului comunist mort . Au venit , au mancat , au plecat ! Acum ne uitam unii la altii si nu intelegem nimic ce se intampla cu viata noastra ! " Viata noastra unde e , viata noastra ce-ati facut cu ea ? " , canta George Nicolescu acum mai bine de 20 de ani pe versurile inegalabilului Adrian Paunescu . Nu asta este Romania pentru care a muritla Revolutie un amic de al meu , coleg de scoala pe numele lui Eugen Franga . Asta da tzeapa ! Tzeapa de tzeapa ! Trist . A fost o revolutie mult prea sangeroasa pentru cacaua de viata pe care o traim astazi ! Am platit un pret mult prea mare pentru asa zisa libertate !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

Teodor Munteanu-autorul cantecelului Ursuletii s-au trezit, buna dimineata

Am 2 canale pe Youtube: https://www.youtube.com/user/iasievents/videos https://www.youtube.com/user/amatoridekaraoke/videos  Adresele mel...