miercuri, 5 ianuarie 2011

Andrei Paunescu - Despre Cenaclul Flacara

Andrei Paunescu - Despre Cenaclul Flacara

Asculta mai multe audio acustica

Pe 4 ianuarie 2011  am reusit sa obtin niste raspunsuri legate de Cenaclul Flacara de la Andrei Paunescu in urma acestui e-mail :

" Draga Andrei , de cateva saptamani iti ascult emisiunea si te felicit pt tot ceea ce faci . Numele meu este Teodor Munteanu si sunt un cantautor din Iasi .Sunt fan Adrian Paunescu si Cenaclul Flacara . Iata cateva dovezi :


http://teodormunteanu.blogspot.com/2010/11/poetul-azi-se-duce.html
http://www.youtube.com/watch?v=WRioeaZVU2U&feature=player_embedded
http://teodormunteanu.blogspot.com/2010/11/pledoarie-in-apararea-lui-adrian.html
http://teodormunteanu.blogspot.com/2010/11/un-nume-paunescu-adrian.html
http://teodormunteanu.blogspot.com/2010/12/poet-al-suferintei_22.html
http://teodormunteanu.blogspot.com/2010/12/de-o-luna-sah-jucam.html


Acum , cand Titanul nu mai este printre noi , cred ca ar trebuie clarificate unele lucruri de aceea am formulat niste intrebari :

1.Mai exista Cenaclul Flacara ?
2.Cine are dreptul moral sa fie  purtator de cuvant al Cenaclului Flacara  ?
3.Ce statut juridic are acest cenaclu ?
4.Piesele de la cenaclu pot fi preluate si cantate oriunde si de catre oricine sau sunt protejate de catre legea drepturilor de autor  ?
5.Care este adresa oficiala a cenaclului ca site si pe Facebook ?


Toate raspunsurile le voi publica pe blogul meu http://teodormunteanu.blogspot.com/2010/12/intrebari-legate-de-cenaclul-flacara.html si  pe  http://cenaclulflacara.blogspot.com/


Cu adanc respect ,


Teodor Munteanu , 4 ianuarie 2010 "

Nota : e-mailul a fost trimis pe adresa noiintrenoi@yahoo.com 
Andrei Paunescu realizeaza in fiecare marti intre orele 22.00-24.00 pe Bucuresti FM o emisiune de folk . V-o recomand cu drag .

Asadar am primit urmatoarele raspunsuri :
1.Mai exista Cenaclul Flacara ?
1." Cenaclul Flacara exista in amintiri , exista printr-un patrimoniu urias de cantece si poezii ,prin proiecte viitoare care vor implica aparitii discografice  si poate DVD-uri ,dar ca spectacol e , cred , imposibil de gandit un Cenaclu Flacara fara Adrian Paunescu pe scena pentru ca asa se intampla si cand  initiatorul si inventatorul cenaclului se afla in viata .Cum credeti ca s-ar putea organiza un Cenaclu Flacara fara omul potrivit ,adica singurul om potrivit  , acolo  la masa din stanga scenei , cum vedeti Dvs din public .Deci exista prin patrimoniu , exista prin valorile sale dar nu vad cum ar mai putea exista sub acest nume ca spectacol ."
2.Cine are dreptul moral sa fie  purtator de cuvant al Cenaclului Flacara  ?
2" Nu stiu , purtator de cuvant al Cenaclului Flacara ? Purtatori de cuvant pot fi oamenii care  au facut parte din Cenaclul Flacara dar nu cred ca se poate institui acum functia purtatorului de cuvant odata ce ea nu a existat atata vreme cat Adrian Paunescu a trait si era , desigur , singura voce suta la suta competenta sa decida asupra acestui fenomen ,  asupra acestei institutii ."
3.Ce statut juridic are acest cenaclu ?
3." Acest cenaclu are un statut juridic de fenomen al culturii romane si mai mult nu va pot spune pentru ca mai mult nu exista . "
4.Piesele de la cenaclu pot fi preluate si cantate oriunde si de catre oricine sau sunt protejate de catre legea drepturilor de autor  ?
4." Sigur ca sunt protejate , piesele au autori ,autori ai muzicii , autori ai versurilor si fac parte dintr-un circuit birocratic ,dintr-un circuit de protejarea drepturilor de autor . Nu pot exista spectacole in ansamblu ale cenaclului care sa faca obiectul unor multiplicari sau unor comercializari fara anumite rigori dar piesele in sine sunt compozitii personale ale artistilor si ale poetilor ."
5.Care este adresa oficiala a cenaclului ca site si pe Facebook ?
5."Nu exista o adresa , poate vom face un astfel de spatiu , un astfel de for dar ne puteti scrie si aici in legatura cu cenaclu si ne puteti scrie si pe adresa revistei Flacara lui Adrian Paunescu . "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

Teodor Munteanu-autorul cantecelului Ursuletii s-au trezit, buna dimineata

Am 2 canale pe Youtube: https://www.youtube.com/user/iasievents/videos https://www.youtube.com/user/amatoridekaraoke/videos  Adresele mel...