sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Tristete din nou

Nu am apucat inca sa ne linistim sufletele dupa disparitia Madalinei Manole cand o noua pagina din cartea cu suferinte ni s-a deschis . Marele poet Adrian Paunescu s-a stins . Fara Adrian Paunescu nu am fi avut aceasta mostenire colosala a muzicii folk romanesti .Va trebui sa valorificam acest tezaur .Presimt ca folkul va fi din apreciat in Romania .


Absolut revoltator ! Titlu in presa internationala : "Poetul roman care l-a laudat pe Ceausescu a murit " . E clar ca fortele oculte lucreaza sa ne minimalizeze poetii , sa ii batjocoreasca , sa ne batjocoreasca cultura si pe noi ca neam si sa fim sclavii occidentalilor !

E trist ca a trebuit sa moara Maestrul ca sa auzim iar muzica folk pe posturile noastre nationale ! Ignorata si marginalizata pe nedrept muzica folk a fost astazi pe toate canalele media datorita nefericitului eveniment . e posibil ca interesul pentru acest gen de muzica sa revina la aproape de zero dupa stingerea ecourilor trecerii la cele vesnice a Marelui Poet .

Am observat azi o crestere a numarului de vizitatori pe acest blog : 105 vizitatori .( vineri 5 noiembrie ) . As fi foarte bucuros daca as avea si oarece "semne " lasate de catre cei care trec pe aici . Am si eu o mare nevoie de comunicare cu oamenii care ma simpatizeaza .Feedbackul este foarte important pentru un artist .

3 comentarii:

  1. Indiferent pe cine a laudat candva, noi stim si cu ce scop, ADRIAN PAUNESCU va ramane vesnicin memoria poporului eoman.A arscu pasiune si dragoste de poezie, tara si neam, pana in clipa cand a pasit in eternitate. Dumnezeu sa-i binecuvanteze numele pe veci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase articole, cu un adanc simt al dreptatii si citesc cu adanc respect pt. acea mana ,care scrie intru apararea poetului A.Paunescu.
    Fac parte din "generatia in blugi" si mi-e atat de dor,dor nespus de cultura si valori, de tineretea in care schimbul de carti valoroase,facea parte din viata noastra sarmana, flamanda dar rapace de a invata, de a ne cultiva si nu de a deveni politrucii noii Romanii
    cu deosebit respect, stefana

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pt aprecieri .Cred ca ar trebui sa facem un cenaclu pe care sa-l intitulam " Generatia in blugi ". The show must go on !

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

Teodor Munteanu-autorul cantecelului Ursuletii s-au trezit, buna dimineata

Am 2 canale pe Youtube: https://www.youtube.com/user/iasievents/videos https://www.youtube.com/user/amatoridekaraoke/videos  Adresele mel...